7000 euro om ALS de wereld uit te trappen

2 July 2012 - Flevopost

Dronten - Onder de naam ‘Trap ALS de wereld uit’ heeft zaterdag in Dronten de eerste regionale dag voor ALS plaatsgevonden. Doel van deze dag was om deze ongeneeslijke zenuw- en spierziekte onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek. De opbrengst van de dag was maar liefst 7000 euro.

Initiatiefneemster en tevens ALS-patiënt Wilma van Dijk verrichte de aftrap na het welkomstwoord van notaris Marja de Wilde de Ligny. De opkomst was goed en er werd dan ook volop meegedaan aan de diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kon men onder meer meedoen aan een fietstocht, bloemschikken, een voetbalclinic en diverse workshops.

Daarnaast werd Wilma van Dijk verrast door mensen en instanties die de afgelopen periode op eigen initiatief geld hadden ingezameld en dat in de vorm van een cheque of contant haar aanboden. Zo kwamen er zeven mannen die tijdens hun jaarlijkse ‘mannenweekend’ geld hebben ingezameld door de Halve van Renesse in Zeeland te lopen. Groningse studentes en een aantal basisscholen in Dronten wisten Wilma met de opbrengst van een lege flessenactie te verrassen.

De organisatie is met de opbrengst van 7.000 euro, en het feit dat de ziekte ALS in Dronten en Flevoland op de kaart is gezet, heel blij en dankt alle bezoekers en vrijwilligers voor hun betrokkenheid en inzet.

Dik 6600 euro voor strijd tegen ALS

2 July 2012 - De Stentor

DRONTEN - De ALS-activiteitendag onder het motto 'Trap ALS de wereld uit' zaterdag in Dronten heeft volgens de eerste voorlopige telling een bedrag van 6600 euro opgebracht.

De Drontense Wilma van Dijk, die de dag op poten zette, is verheugd over het succes. ALS is een ongeneeslijke zenuw-spieraandoening. Mensen bij wie ALS is vastgesteld hebben een gemiddelde levensverwachting van vijf jaar.

De Flevolandse ALS-activiteitendag vond plaats rond basisschool Het Kompas in Dronten. Het programma bestond uit wandelen en fietsen, workshops jazzdans, bloemschikken, een voetbalclinic en een loterij. Daarnaast verschillende activiteiten voor kinderen, zoals schminken en een rondritje met een treintje.

Wilma van Dijk, die zelf ALS heeft, zette de dag op om meer bekendheid te geven aan ALS en de grote gevolgen van de slopende ziekte, en om geld in te zamelen "om bij te dragen aan het vinden van de oorzaak en oplossingen voor ALS. En om het leven van ALS-patiënten in de toekomst dragelijker te maken." Er loopt ook nog een statiegeldactie van basisscholen in Dronten met het doel geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

Trap ALS de wereld uit

1 Juni 2012 - Omroep Flevoland

Op zaterdag 30 juni wordt in Dronten, als centrale plek in de provincie Flevoland, een activiteitendag gehouden om aandacht te vragen voor A.L.S onder de noemer ‘Trap ALS de wereld uit’. A.L.S. is een ongeneeslijke zenuw-spieraandoening met een gemiddelde levensverwachting van 5 jaar. Doordat de zenuwbanen aan de zijkant van het ruggenmerg afsterven wordt het spierweefsel steeds dunner, wat leidt tot het onvoldoende of niet meer functioneren van de spieren. Gezonde mensen kunnen het van het één op het andere moment krijgen waarna een slopend aftakelingsproces volgt. A.L.S. is een ziekte die in Nederland meer voor komt dan AIDS maar een fractie van het geld en de aandacht krijgt. Omdat er niets bekend is over het ontstaan van deze ziekte en wat kan helpen, organiseert A.L.S. Flevoland deze activiteitendag met als doel geld voor onderzoek in te zamelen en om meer bekendheid te geven aan deze ziekte.

‘Trap ALS de wereld uit’ is er een sportief, creatief en gezellig programma voor jong en oud, dat wordt georganiseerd door een aantal mensen rondom de Drontense A.L.S.-patiënt Wilma Evelien van Dijk (spraak weg, bulbaire vorm van A.L.S.). Nadat Wilma te horen kreeg dat ze A.L.S. had heeft ze haar baan als coördinator bij STIP GGZ noodgedwongen moeten opzeggen omdat ze fysiek niet meer in staat was deze functie uit te oefenen. Als een soort van therapie richt ze zich nu, samen met familie en vrienden om haar heen, op het organiseren van de activiteitendag ‘Trap ALS de wereld uit’ in Dronten op 30 juni a.s.

Vanaf 12 uur zijn er de volgende activiteiten, zie ook flyer:

          Fietsen
          Wandelen
          Workshop jazzdans
          Bloemschikken
          Voetbalclinic
          Schouder- en nekmassage