Tour Du ALS 2013

Tour du ALS is een evenement waar fietsers geld bijeen fietsen om zodoende een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de oorzaak van ALS. Dit met als doel een mogelijkheid te scheppen om medicijnen en/of een behandelmethode te ontwikkelen om de vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden. Op één dag gaan we, vanaf 2012 ieder jaar weer, al fietsend een ongekende uitdaging aan die bijna onmogelijk lijkt. Bijna…., want toch lukt het velen telkens weer hun grenzen te verleggen en toch te volharden in de sportieve strijd. Wij bieden Ieder jaar weer een nieuwe uitdaging op de ‘to do list’ van vele sportievelingen.

Over het bijeengebrachte sponsorgeld zal Tour du ALS vanaf de eerste editie duidelijk zijn. Dit zullen we laten zien door jaarlijks de bijeengebrachte sponsorbedragen te communiceren op de website en in jaarstukken. Wat vast staat is dat al het geld dat bijeen wordt gebracht beschikbaar komt voor onderzoek t.b.v. de ongeneeslijke ziekte ALS. Door veel en volhardend onderzoek hoopt men de oorzaak te kunnen achterhalen om zodoende een geneesmiddel en of behandeling tegen de ziekte ALS te genereren. Jaarlijks zijn er zo’n 1500 patiënten met dierbaren die met ALS door het leven moeten gaan en weten dat hun leven vroegtijdig zal eindigen.

Meer informatie over Tour Du ALS 2013 vindt u hier

Interview met deelnemer: Raymond Tans

1. Hoe kwam je deze sponsorfietstocht op het spoor?
Vanwege de ALS aandoening bij jou en doordat een zeer goede kennis van mij, Alex Duijn, jaren geleden door deze aandoening werd getroffen, volg ik de speciale website van de Stichting ALS en krijg ik regelmatig berichten van Alex. Alex en zijn vrouw Ellis heb ik leren kennen door onze fietstochten voor de Ride for The Roses met het team van één van de bloemenveilingen. Toen ik afgelopen zomer las dat de Stichting ALS de Tour du ALS organiseerde, heb ik mij direct opgegeven.

2. Hoe kwam je tot de beslissing om mee te doen?
Ik heb een aantal jaren meegedaan met de Ride for the Roses en heb gezien hoeveel geld daarmee werd en wordt opgehaald. Er is heel veel geld nodig voor onderzoek naar het voorkomen en het mogelijk genezen van ALS. Ik wil heel graag meehelpen om dat vele geld bijeen te brengen.

3. Heb je ideeën om aan geld te komen die verwacht worden?
Ik denk dat we binnen de familie- en kennissenkring goed moeten nadenken wat en hoe we gezamenlijk en gecoördineerd sponsoractiviteiten kunnen opzetten om daarmee zo veel mogelijk geld bijeen te brengen. Zelf ben ik van plan om via mijn facebookvrienden en mijn twitteraccount aandacht te vragen voor de fietstocht. Daarnaast wil ik ook via mijn linkedin netwerk de Tour du ALS promoten en proberen zoveel mogelijk mensen over te halen om geld te storten. Als inschrijver aan de Tour du ALS moet ik minimaal € 1.500 inzamelen, maar het moet mogelijk zijn om veel meer geld bijeen te brengen. Mijn doelstelling is tenminste € 15.000!

4. Wat lijkt het zwaarste of het moeilijkste aan de beklimming.
Ik heb werkelijk geen flauw idee wat en hoe moeilijk deze beklimming zal zijn. Eén ding weet ik wel: De beklimming valt in het niets in vergelijking met datgene wat Wilma, Alex en de vele, vele andere mensen moeten doormaken die de aandoening ALS hebben. Het moeilijkste is niet het fietsten, maar het krijgen van aandacht voor ALS om daarmee heel veel geld in te zamelen voor het zo noodzakelijke onderzoek.