Wie is ALS Flevoland?

In December 2010 is ons gezin overvallen door de spierziekte A.L.S. Onze (babbel)vrouw en moeder Wilma Evelien begon met spraakstornissen. Wilma maakte met iedereen altijd graag een praatje, maar nu na een dik jaar is Wilma aan een write lighter (een spraak computer) gebonden. De hoop dat het misschien weer beter wordt is er af en toe, maar ondertussen zitten we in de molen van de medische controle. Er iets aan kunnen doen is er helaas niet. Momenteel gaan wij naar een kinesioloog, orthomoculair-homeopaat enz.

Wilma maakt gebruik van haar spraakcomputer in het dagelijks leven en tijdens haar werk. We proberen met elkaar de normale gang van zaken zoals werk en school doorgang te laten gaan. Ondertussen is Wilma Evelien als het ware gehandicapt, maar gaat overal (Theater, winkels enz) heen met haar spraak computer. Aangezien Wilma activiteitenleidster is en blijft, heeft ze zich nu op de A.L.S. dag geworpen met hulp van vrijwilligers die dat willen.

Er is in verhouding met bijvoorbeeld de hartstichting en de aids stichting weinig geld voor onderzoek naar A.L.S., terwijl er tegenwoordig meer mensen aan spierziekten sterven dan aan aids in Nederland. Wij hopen dan ook in Flevoland de aandacht voor A.L.S te vergroten en op deze manier geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte.