Wilma Evelien, 25 Jaar in Dronten

Ik had al lang bedacht dat ik eind juni 2012 25 jaar in Dronten woon. Ik ben 25 jaar geleden vanuit Sneek naar Dronten verhuist (aan de Kruizemunt). Ik werd het eerste hoofd activiteiten in De Regenboog. Ik weet nog dat ik die zomer iets zag van 25 jaar Dronten over de Oost langs gaan.

Ik ben toen als eerste bezig geweest met 'de Regenboog' schilderen met meneer Hillebrand samen en ik moest een regenboog vlag helpen bedenken. De vlag heb ik samen met mevr. Van de Pol,de eerste bewoonster bij de opening van het verzorgingshuis eind september met de wethouder aangeboden als openings handeling. De beiden voorwerpen zijn nu nog in gebruik. Toen ik drie jaar later trouwde met de hoofd administrateur stond de regenboog bij de ingang ook gastvrij voor jongeren. Als hoofd activiteiten kwamen wij naar de Regenboog om daar een feestje te vieren met de bewoners. De jaren erna vierden we in de laatste week van september een feestweek met een thema. En een diner voor bewoners en vrijwilligers.

Onze eerst geboren was de eerste en misschien wel de enige Regenboog baby. Na de geboorte van mijn dochter ben ik nog 8 jaar vrijwilligers coördinator geweest in Wooncentrum de Regenboog.

Ik ben bijna 12,5 jaar werkzaam geweest en ben toen naar de Schoof vertrokken en heb de laatste 13 jaar in Lelystad gewerkt. De laatste 6 jaar als coördinator van STIP GGz. Anderhalf jaar geleden is er een ziekte bij gekomen die mij het spreken onmogelijk heeft gemaakt. Het blijkt A.L.S te zijn. Nu wordt eind juni de 7de A.L.S. werelddag gehouden en daarom wil ik een actie doen in Dronten en Lelystad. Dit zal zijn op 30 juni 2012.

Ik wil graag geld ophalen voor onderzoek en aan de bekendheid van ALS werken. Daarom daag ik mensen uit om acties te bedenken om of op 30 juni te komen wandelen of rennen. Door je te laten sponsoren kunnen we geld inzamelen voor onderzoek naar A.L.S.